• Kontakt oss

  Akupunkturklinikken
  Kongegt 25
  3252 Larvik
  Birgitte Sjølyst Lunde
  Tlf: 99 41 83 46
  E-post: birgitte@akularvik.no

   

  Åpningstider:

  Klinikken holder åpent alle dager unntatt onsdag mellom 8.30 og 15.30.   
 • Behandling

   

  Klassisk akupunktur

  Klassisk akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som gjennom lang erfaring og moderne medisinsk forskning har vist seg å være en effektiv behandlingsmåte med svært få bivirkninger. Hårtynne nåler settes inn i spesifikke akupunkturpunkter som er tilknyttet meridianer der kroppens energi sirkulerer. Nålene påvirker denne energien og har til hensikt å gjenopprette balanse.
   

  Kopping

  Kopping er en gammel kinesisk behandlingsmetode. Ved å lage vakuum i kopper som man setter på huden, stimuleres det området der koppen står. Blodgjennomstrømmingen øker lokalt – enten i aktuell muskulatur, bindevev eller på utvalgte akupunkturpunkter. Kan gi generell velvære og økt utskillelse av avfallsstoffer.

   

  Øreakupunktur

  Hele menneskekroppen med dens forskjellige deler og funksjoner avspeiler seg i det ytre øret. Korte, tynne nåler settes i punkter som tilsvarer plagen din. Øreakupuntur kan både brukes som selvstendig behandlingsform – særlig i forbindelse med ulike typer avvenning – og som et supplement til klassisk akupunktur. Ofte setter jeg på ørefrø for å forlenge effekten.

  Triggerpunktakupunktur

  Triggerpunkter kan gi en sterk og dyp smerte i muskulatur. Denne smerten kan også stråle til andre deler av kroppen og forårsake plager. Triggepunkter kan også gi stivhet og svekket kraft. Ved triggerpunktakupunktur undersøker jeg aktuell muskulatur og går inn med nåler der jeg kan kjenne ”knuten”.

   

  Ørelys

  Ørelys kan virke lindrende og avslappende ved bl.a. bihulebetennelse, lett øresus, trykkutligningsproblemer, hodepine og forkjølelse. Ørelysbehandling fjerner ørevoks på en skånsom og behagelig måte.

  Hvor lenge og hvor ofte?

  En behandling hos en NAFO-akupunktør tar vanligvis mellom 30-45 minutter, avhengig av alder og hva du behandles for. Antall behandlinger kan variere, 2 – 6 ved akutte plager, ved kroniske plager flere behandlinger.
  Noen velger å benytte akupunktur for å styrke immunforsvaret sitt, mens andre for eksempel kroniske plager velger kontinuerlige vedlikeholdsbehandlinger
   

  Gjør akupunktur vondt?

  Mange blir overrasket over hvor lite smertefullt det er å bli behandlet med nåler. Litt ubehag vil man kunne kjenne idet nålen stikkes inn gjennom huden. Noen kan kjenne en strømfølelse eller svie rundt innstikket. De fleste synes det er uproblematisk og husker heller den rolige følelsen man får av å ligge med nålene en stund.

  Hva skjer under behandling?

  Intervju – utføres ved første behandling for å danne et helhetlig bilde av dine plager.
  Pulsdiagnostikk – Jeg kjenner godt på pulsen i begge håndledd. Dette gir informasjon om pasientens konstitusjon og er en del av den kinesiske diagnosesettingen.
  Tungediagnostikk – er et også et ledd i diagnosesettingen. Jeg ser på tungens form, farge, belegg og fuktighet
  Nålesetting – på individuelt utvalgte punkter
  Evt undersøkelse av aktuell muskulatur

  Kan akupunkturbehandling være farlig?

  Akupunktur er en trygg behandlingsform når man går til en godt kvalifisert akupunktør. Pasienten kan i enkelte tilfeller få et lite blått merke der nålen har stått som følge av små blødninger i området. Den blødningen stoppes med en bomullsdott i løpet av noen få sekunder.